Behöver jag kunna dansa sen tidigare? Nej, du behöver absolut inga förkunskaper i dans för att njuta och ha roligt under Zumbapasset! Man behöver inte vara rädd för att göra fel i Zumba för det viktigaste är inte att stegen blir rätt utförda utan att vi har kul tillsammans och att vi får en bra träning för hela kroppen.

 

Är det svårt att lära sig/hänga med? Ingen förväntar sig att du ska kunna allt på en gång. Det är väldigt individuellt hur snabbt man tar till sig och alla har sina styrkor respektive svagheter. Vi brukar säga att " Ge det 3,4 gånger, då börjar du känna igen musik och steg och då kan du lättare slappna av njuta av dansen/träningen". Och glöm inte bort det viktigaste...Zumba® är till för att du ska ha ROLIGT!

 

Historia om Zumba Fitness: 

2011. 10 års jubileum. Succén fortsätter. Man undervisar Zumba på över 110 000 platser, i över 125 länder och 12 miljoner glada personer deltar i Zumbaklasser varje vecka världen över.
 
2010. Man undervisar Zumba på 60 000 platser och 7,5 miljoner människor deltar i Zumbaklasser varje vecka världen över.
 
 
 
2009. Första Zin instruktörsutbildningen hålls i Tidaholm av Jenna Bostic, 30 personer blev lic Basic 1. Och NU fanns Zumba i Sverige. 1:a svenska Zin är: Britta Thurfjell:klicka HÄR

2008. Kommer tredje versionen av Zumba DVD och stora delar av världen känner att deras träning blivit en fest.

2007. Nu dansas zumba på sex kontinenter. Fernando Amigo är 1:a Svensk att bli castad till utbildning i London.

2005. Slår träningsformen stort över stora delar av världen.  Zumbaakademien startar i Florida i USA. Därifrån utgår alla utbildningar av zumbainstruktörer. Alla instruktörer i hela världen måste vara godkända av den.
 
2003. Blir det kontrakt med Kellogs som gör reklam för Zumba på sina förpackningar

2002. Träningsformen slår igenom i USA med succéförsäljning av videos med Zumba. Man startar en instruktörsutbildning som gör att det finns tusentals instruktörer till år 2006.

2002. Träningsdvd:er med Zumba marknadsförs via tv-reklam och säljer i hundratusental i USA. För att möta den massiva responsen startas ett utbildningsprogram för zumbainstruktörer.
 
2001. Skapar Beto märket Zumba fitness tillsammans med Alberto Perlman och Alberto Aghion.

1999. Efter succén i Colombia flyttar Beto Perez till USA. Målet är att sprida zumba över hela världen.

Mitten av 90-talet. Alberto ”Beto” Perez glömmer musikbanden hemma till tränings­klassen på gymmet i sin hemstad Cali i Colombia. Han tar ett musikband ur sin ryggsäck och improviserar ihop ett träningspass till salsa- och ­merenguemusik. Passet blir en succé som så småningom sprids över landet.