Här hittar du info om vad som är på G och vad vi har gjort (fr o m mars 2013)


Zumba starten

2013-03-07

Torsdag den 7.e mars var det då dags, det skulle bli tidernas 1:a Zumbapass hos linedanceföreningen Get In Line. Bara en månad tidigare hade vi två förväntansfulla instruktörer fått vår utbildning. För att få leda Zumba måste man vara licensierad instruktör registrerad på zumba.com utbildningen heter Zumba Basic 1 och är en 2 dagars utbildning där man får grunderna i tekniken, man får de 4 grunddanserna: Merenge, Salsa, Cumbia och Reggaeton. Man får lite vägledning hur man ska lägga upp sitt pass, och framförallt hur vi ska förvalta the Zumba Formula,för när det gäller detta gör man inte som man vill inte no no no BIG no no! ;) Och som ialla dansvärldar är det bäst att sköta sig "zumbapolisen" kan vara där du minst anar det....skämt o sido :)

Vi har haft turen och få ha ett riktigt guldkorn som lärare i detta, Steve Boedt med ursprung från Belgien numera bosatt i Danmark, men med den där härliga engelskan som våra Holländska gudar i linedancen har <3 man känner sig som hemma :) http://steveboedt.zumba.com/

När jag anmälde oss till utbildningen var tron att det skulle vara 15-20 personer...vi var 48!!!! Härliga dagar med många nya bekantskaper och titeln ZIN, klar att köra på när vi åkte hemåt!

Vi hade 8 som vågade prova hos oss första kvällen, sen hade Get In Line stora invingningen av nya lokalen på helgen efter med prova på, då var de 15-20 st / pass. Jättekul!

Bild från premiärhelgen.

// Camilla vid tangentbordet